måndag 31 oktober 2016

Baby step 15: Make your bed.


Nu har vi (jag) gått in på tredje veckan med FlyLady. Jag shinar sinken varje kväll, läser mina påminnelser, röjer en hotspot varje kväll, och plockar i ordning fem minuter varje morgon. Åtminstone om man följer FlyLady slaviskt...

Idag lägger vi till en ny rutin, och det är att bädda sängen varje morgon. Och det mina vänner, är något jag inte gör varje dag. Ska jag vara ärlig så hade jag fram till knappt en vecka sedan ens ett överkast till min säng. Men, då jag tjuvläst lite, och därmed visste att det här med bädda sängen skulle dyka upp, så fick jag införskaffa mig ett överkast.

Och även om jag förmodligen kommer gnälla en del morgnar när jag ska bädda sängen, så ser det ju faktiskt lite mer vuxet ut... Och, då jag snart fyller 40, så är det kanske dags att jag mognar lite... Det ser inte bara mer vuxet ut, det ser mer städat ut!

söndag 30 oktober 2016

Baby step 13 & 14: Todays Mission and use a calender


Gårdagens (den 13 dagens) babystep var att gå in på Fly Ladys hemsida och leta upp "Launch Pad" och gör dagens Mission. Och igår var det tomt på "Todays Mission". Det var ju lördag och lördag är familjedag enligt Fly Lady. Och tänk då vilken tur att mor och far kom på ett litet besök!

Men innan de dök upp så hann jag snabbstäda på toaletten, plocka i ordning lite i sovrummet och fixa lite fika. Så jag är nöjd ändå med gårdagen.

Idag, på den 14:e dagen ska vi förutom det vi nu gör varje dag gå in på Fly Ladys hemsida och läsa hur jag förenklar vardagen med en kalender. Och det är där min Bullet Journal kommer in ännu en gång. Jag har kört med kalender i många många år, både analogt och digitalt. Men lyckas ändå "glömma av" att jag har en... Så det har blivit några dubbelbokningar genom åren.

Men, det här med Bullet Journal tror jag på. Den lägger jag ju upp så att det passar mig! Jag kommer gå igenom/förklara upplägget med min BuJo lite senare. Just nu kör jag en "övningsBuJo" för att liksom hitta vad som passar mig. Och då jag är lite av en perfektionist när det gäller sådana saker så måste jag prova mig fram lite innan jag använder mig av de lite finare anteckningsböckerna. :-)

Bilden ovan visar i alla fall hur en veckovy och en månadsvy kan se ut! Nu ska jag bädda rent sängen, dammsuga upp chipssmulorna som mor och far råkade lämna på mattan i vardagsrummet och så blir det väl lite käk...

fredag 28 oktober 2016

Baby step 12: Delete e-mails

Idag är det enkelt. Om du inte redan gjort det, radera alla mail från FlyLady. Det kommer komma fler...

Då jag inte ens "prenumererar" på hennes mail så blir det ju extremt lätt idag. :-) Och här kommer en bekännelse till. Eller ett par...

Jag har inte plockat i ordning i fem minuter, jag har inte snyggat till en Hot spot, jag har inte kört mitt 15-minutersstäd som jag ska göra varje dag. Och, jag har inte, och kommer inte shina sinken idag.

Men, jag vaknade lagom till att alarmet kickade igång imorse. Jag gjorde mig i ordning och tog mig till jobbet. Jobbade till 17, hade en liten paus och sedan var det ytterligare två timmars jobb. Så jag kom hem 21.30 nu ikväll. Och då jag inte varit vid vare sig spisen, diskbänken eller diskhon och jag shinade det igår så tror jag nog jag överlever. Jag har ingen som helst motivation att lägga 22 minuters städ nu heller... Men, jag tror inte världen går under för det här! ;-)

torsdag 27 oktober 2016

Baby step 11: Inspirational page


Idag lägger vi till en sida i vår Control Journal, den där pärmen med morgon- och kvällsrutinerna. På denna sida lägger vi 15 minuter att skriva ner våra favoritcitat. "Alla kan städa i 15 minuter" och "Även dålig städning gör skillnad" är förslag från FlyLady herself!

Efter att ha varit nere i förrådet och grejat lite och fått upp ett par lådor som jag gick igenom och sorterade vad som skulle slängas och vad som ev skulle behållas, så var det faktiskt fotboll som gällde. Men sedan letade jag upp lappen med två underbara citat som jag ska plita ner i min BuJo. Så nej, jag har inte lagt 15 minuter på att skriva citat idag...

Men, jag kan även tänka mig att plita ner typ: "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete!"...

onsdag 26 oktober 2016

Baby step 10: You can do anything for 15 minutes


På den tionde dagen lär vi oss att man kan vad som helst i 15 minuter. Typ. Även städa. :-) Idag tar vi en tom plastpåse, ställer timern på 15 minuter och slänger allt skräp vi hittar.

Ok, jag erkänner, jag fuskade. Jag gick inte runt med en plastpåse och slängde massa skräp. Istället valde jag att dammsuga lägenheten, fylla en diskmaskin, sätta igång diskmaskinen och slängde skräp i soptunnan. Men, jag grejade i 15 minuter. Kanske ett par minuter längre!

Sopsäckarna på bilden? Jo men de hör till projekt få ordning på lägenheten. I väntan på att de ska hamna på sortergården så bor de just nu i ett av extrarummen, men kommer innan helgen att hamna i källaren...

Innan jag gick till bussen för att åka till jobbet imorse så hann jag även med att plocka lite på en Hotspot samt fem minuter på en annan "härd". Ok då, det var väl kanske samma "härd" så det blev sju minuter. Men, det blev snyggt. Eller snyggare än innan i alla fall!

tisdag 25 oktober 2016

Baby step 9: Declutter

På den nionde dagen ska vi ta tag i "clutter". Det är allt det där som bara ligger överallt. Välj ditt absolut VÄRSTA rum och ta 5 minuter till att bara ta det som är närmast. Släng, lägg på rätt ställe eller lägg i ge-bortpåsen. 5 minuter varje morgon kommer göra underverk.

Även om det är svårt att tro så har jag inget rum just nu där det bara ligger en massa saker. Jag har genom mina "15-minutersstädningar" röja undan det mesta som legat och skräpat. Visst har jag fortfarande en massa grejer som jag måste göra något med, men det är just nu "gömt". Och det låter fruktansvärt men jag orkar inte ta tag i något sådant idag/ikväll.

Men, jag har kört en Hotspot i två minuter och städat ytterligare 15 minuter, och kanske några extraminuter, jag satte aldrig timern idag. Så jag är trots det nöjd med dagens/kvällens insats. Men, jag har nog lite jag kan pilla med i 5 minuter imorgon innan jag åker till jobbet imorgon. :-)

Och ni behöver inte vara oroliga. Jag ska shina sinken innan jag går och lägger mig!

måndag 24 oktober 2016

Baby step 8: Routines


Hurra! Nu har vi (jag) baby steppat i en vecka. Jag kliver upp och klär på mig på morgonen, kikar på mina mental postits som påminner mig att shina sinken, kollar dagens mail på FlyLadys hemsida, håller koll på mina negativa röster och gör om dessa tråkiga budskap till positiva affirmationer. På kvällen lägger jag fram morgondagens kläder, shinar sinken och plockar bort saker från en Hot spot i två minuter.

För att hålla koll på alla dessa nya rutiner i fortsättningen skall vi (jag) skapa en Control Journal. Man tar en pärm, sätt in några papper. På ett papper skriver du "Morgonrutiner" och skriver ner dina morgonrutiner. På nästa papper skriver du ner kvällsrutinerna. Kom ihåg! Det behöver inte vara vackert, det ska fungera.

Jag kommer då använda min BuJo (Bullet Journal) till detta. Jag har tagit en sida i min BuJo och helt enkelt skapat några rubriker med vilka rutiner som ska göras och när de ska utföras. Den kommer med all sannolikhet att justeras med tiden.

söndag 23 oktober 2016

Baby step 7: Pick out what clothes you are going to wear tomorrow!


Ikväll, innan jag går och lägger mig, men efter att jag har "shajnat sinken", läst emailen från FLYlady (vilka jag inte läser, då jag valt bort denna "funktion"), kikat på mina postitpåminnelser (som jag har i minnet), vägrat lyssna på mina negativa tankar och röjt lite på en hot spot, så ska jag plocka fram de kläder jag ska ha på mig imorgon. Jösses vilken lång mening det blev! :-) Självklart har jag klätt på mig idag och jag hasar inte omkring i onepiecen. Ev. besökare får dock vara nöjda med att jag fått på mig mysbyxor, BH och ren tröja... Det är ju ändå söndag!

Idag utökade jag tvåminuterröjningen på en Hotspot till ca 20 min där jag plockade undan och snyggade till i ena extrarummet. Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på lite fotboll!

lördag 22 oktober 2016

Baby step 6: Clean a Hot Spot


På den sjätte dagen lägger vi till att rensa en Hot Spot. Ni vet den där platsen (eller platserna) där det alltid samlas en massa saker... Som t.ex. en stol i sovrummet, matsalsbordet, köksbordet, hyllan/bänken eller vad man har i hallen... You name it.

Periodvis har jag mer Hot Spots än rena ytor. Så illa är det. Men, jag har faktiskt redan lyckats eliminera några av dem. Men sängarna i extrarummen, rullbordet och byrån i ena extrarummet är typiskt sådana platser där jag bara dumpar saker tillfälligt...

Idag ska vi i alla fall bege oss till en Hot Spot, sätta timern på två minuter, och rensa. Du behöver inte bli klar. När klockan ringer så slutar du. Det kan vara som så att du lägger alla räkningarna på ETT ställe...

Jag valde en av sängarna i ett av extrarummen. För någon vecka skulle jag bara ha nån grej som låg i en låda i en av garderoberna. Självklart var det grejer över det jag sökte efter. Så det hamnade i sängen. Det som hamnade i sängen kom dock inte tillbaka till lådan. För jag skulle ju kunna gå igenom de där penn"lådorna" och se om det är några som fungerar! :-) Det är så jag fungerar... Sedan har tillkommit ytterligare lite saker på den där sängen...

Nu tog det lite längre tid än två minuter då jag även passade på att bädda sängen när jag rensat upp! :-)

fredag 21 oktober 2016

Baby step 5: Be kind to you


Har du en liten röst som säger till dig hur hopplös du är? Att du aldrig kommer få rent hemma? Att du är så slarvig att detta aldrig kommer att gå? Skriv ner de tankarna på ett papper och skriv sedan om dem till positiva meningar. Ex: Jag är INTE slarvig, jag har bara inte hittat fungerande rutiner, Jag ÄR värdefull...

Det händer att den där lilla rösten gör sig hörd emellanåt. Men, saken är den att i mitt fall, så handlar det ofta om att jag faktiskt inte orkar ta tag i det.

Meningarna ovan är två av de meningar jag fick till nu så här på kvällskvisten. Den är inte klar på långa vägar, men det är en början i alla fall.

Självklart är sinken shajnad, vilket innebär att jag nu kan krypa ner i sängen med gott samvete!

torsdag 20 oktober 2016

Baby step 4: Post its and reminders

Nu shinar vi (jag) sinken varje kväll, klär på oss (mig) och tar på skor på morgonen och kollar FlyLadys hemsida varje dag. Nu ska vi skriva upp de här stegen på post-its och sätta upp på badrumsspegeln och ovanför diskhon som påminnelser. Detta är början på vår "Control Journal" som ska hjälpa oss att komma ihåg vad vi ska göra.

Några skor tar jag då inte på mig, men jag försöker klä på mig så snart som möjligt efter att jag klivit upp ur sängen... Kan väl inte påstå att jag kommer spana in hemsidan varje dag, men däremot är jag med i "FlyLady Sverige" på Facebook, och där kollar jag minst en gång om dagen för tips och idéer. Några post-its kommer då inte komma upp på någon badrumsspegel eller ovanför diskhon. Jag ska nog komma ihåg att göra rent diskbänken och diskhon varje kväll, klä på mig och spana in hemsidan. Så avancerat är det inte... ;-) Men, som sagt, för min del handlar det inte om att följa metoden till punkt och pricka, och självklart måste man anpassa det efter sitt eget liv. :-) Däremot kommer jag att lägga in min nya rutiner i min Bullet Journal på något sätt. Det är min "Control Journal".

onsdag 19 oktober 2016

Baby step 3: Explore website


Nu har jag ju "shajnat sinken" i två dagar. Jag har tagit mig upp ur sängen i två dagar, och klätt på mig. Men, jag har inte några skor på mig... ;-) Angående det där att gå upp ur sängen är ju förstås något jag gör varje dag. Däremot "klär jag inte på mig" det första jag gör på helgerna, nej, jag tycker det är rätt gött att loda omkring i "pyjamasen"... Men, här ska jag ju skärpa till mig och åtminstone få på mig ett par mysbyxor...

På den tredje dagen ska vi lära känna FlyLadys hemsida. Det är väl, i mina ögon, ingen höjdarsida. Men, det finns godbitar. Jag har såklart redan surfat runt lite på den, men får sätta mig ner ikväll och gå igenom den lite bättre.

Innan jag kryper till kojs ska jag ju även "shajna sinken". Mycket viktigt enligt FlyLady. :-)

tisdag 18 oktober 2016

Den där franskakursen...

Jag som från början bestämde mig för att inte läsa några kurser den här hösten, hoppade ju på en nybörjarkurs i franska. Och fornminneskunskap med inriktning på yngre järnåldern.

Franskakursen hoppade jag faktiskt mest på för att det över huvud taget skulle bli någon kurs. En kollega och vän hade sökt till kursen, men fick veta att det inte var säkert att det skulle bli någon kurs. Så, jag blev övertalad. Och då jag inte planerat att plugga franska så har jag kanske inte lagt ner extremt mycket tid på att läsa i boken, lyssna på CD-skivorna som ingick och övat på ord och grammatik.

Men, jag är ju inte en person som gör något halvhjärtat, så nu minsann har jag lyssnat på CD-skiva 1, jag har läst igenom kapitlen om och om igen, och jag har försökt lära mig glosorna. Men, det är inte lätt...

Till kursen på torsdag ska vi ha skrivit om en text till 3-5 meningar, som vi ska lära oss utantill (helst) och återberätta för gruppen. Om det är någonting som kommer ge mig ångest inför torsdag så är det denna delen... Jag ska alltså kunna denna text utantill:

La Provence est une région dans le sud de France. Beaucoup de touristes vont en Provence pour le soleil et la chaleur. On y cultive par example de la vigne et de la lavande. Marseille, Nice, Aixe-en-Provence et Avignon sont trois grand villes de Provence. La cuisine provencale est souvent l'ail, des tomates et l'huile d'olive.

Jag har ingen aning om meningarna är rätt uppbyggda, men det lär jag ju få veta på torsdag. Jag vet att det ska vara ett sånt där c med cedilj i provencale, men jag vet inte hur jag får till den bokstaven... Nu är det då bara att öva, öva, öva och återigen öva. Jag kanske kommer ihåg två meningar. Om jag har tur. :-)

Baby step 2: Get up and get dressed


På dag 2 ska man gå upp ur sängen, klä på sig, fixa hår och ansikte och ta på riktiga knytskor. Tanken är att man får en helt annan känsla om man är propert klädd än om man hasar runt i pyjamas. Även om man inte lämnar hemmet på dagarna.

Nu får vi inte glömma att detta är tänkt ur en amerikansk synvinkel. Där en del kvinnor är hemmafruar. Ja, åtminstone i "bibelbältet" där FlyLadys grundare kommer ifrån... Där the stay-at-homes-moms, mycket väl kan åka och lämna sina kids till skolan iförd bara pyjamas och typ rock/jacka... Jag kommer då inte gå omkring med några knytskor hemmavid, nej inte ens några skor över huvud taget när jag glider omkring hemma. Nej, nån måtta får det ändå vara. Och det där med att klä på sig, dvs inte hasa runt i en pyjamas en hel ledig dag, det får jag fundera på... ;-) Men visst, jag kan kanske tänka mig att dra på mig ett par mysisbyxor då. Och jag tänker fortfarande dra av mig jobbstassen och BH:n snabbast möjligt när jag kommer hem från jobbet. För det finns inget skönare än att markera att jobbdagen är över och man är ledig än att få dra av sig jobbstassen. Men, jag kan ju försöka att inte dra på mig "pyjamasen" med en gång...

Innan jag går och lägger mig ikväll så ska även sinken (diskbänken och diskhon) göras ren så att den shinar (blänker)!

Och dagen till ära, då det skulle fotas, så blev det minsann klänning på. 

måndag 17 oktober 2016

Baby step 1: Shine your sink

 

Idag är första dagen i projekt "städa enligt FlyLady". Och det allra första steget är att "shina sinken". Detta innebär: Lämna ingen smutsig disk i diskhon, utan töm den och diska ren diskhon så den glänser. Detta ska göras varje gång du använt den, och man ska se till att den skiner när man går till sängs varje kväll. Den blanka diskbänken kommer få dig att le lyckligt på morgonen. Och det kan även jag skriva under på att det är sjukt härligt att komma ut i köket på morgonen och diskbänken och diskhon inte är överbelamrad med disk.

FlyLady-systemet handlar om att etablera små vanor som tillsammans blir enkla rutiner för att hjälpa dig ta hand om hemmet via autopilot.

Då jag är sjukt dålig på att göra rent spisen direkt efter att jag lagat mat, så ingår den i "shina sinken". Och vem vet, en vacker dag blir även själva plattorna riktigt rena och fina.

söndag 16 oktober 2016

Ordning och reda



Egentligen är jag en person som gillar ordning & reda. Trots det så lever jag i ett mer eller mindre konstant stökigt hem. Visst får jag mina städryck och så är det fint typ en vecka. Eller så är planerna så ambitiösa att jag stupar redan innan jag kommit halvvägs. Även om det är svårt att tro med tanke på hur det allt som oftast ser ut hemma hos mig, i mitt skåp på jobbet och skrivbordet jag tillfälligt  Men, rätt var det är så är det återigen monsterdisken, papper i drivor till höger och vänster, ouppackade väskor, kläder på golvet och gud vet allt... Vankas det gäster så måste jag panikstäda i princip varje gång...

Jag planerar till höger och vänster och jag är en mästare på att skriva listor. Både vad gäller vad jag ska hinna på jobbet, göra hemma, men även vilka böcker jag läst, vilka jag vill läsa, vilka filmer jag sett, vilka jag vill se och så vidare.

Men, kan ni tänka er, nu verkar det som att jag hittat två sätt att få ordning på mig själv och min lägenhet... Jag har upptäckt något som kallas Bullet Journaling (BuJo) och FlyLady.

BuJo är ett planeringssystem som du själv designar i en anteckningsbok. Det har ett ramverk som du använder för att sedan anpassa efter just dina behov. Det skapar ett system som hjälper dig att få saker gjorda. Allt man behöver är en anteckningsbok och en penna. Jag har precis börjat med BuJo, och just nu prövar jag mig verkligen fram. Jag köpte ett rutat anteckningsblock för 10 kr på Flying Tiger of Copenhagen, eller TGR som det hette förut. Vid årsskiftet blir det en lite snyggare bok, eller rättare sagt det blir två böcker. En för jobbet och en för "privata" Jenny. Just nu använder jag en anteckningsbok för både jobbet och privat, men jag har delat upp den så halva är jobbet och halva är privat.

Det första man ska göra är att göra ett index. Sedan gör man en framtidslogg. Här skriver man de uppgifter och händelser som man redan nu vet kommer ske under året. Nästa steg är att göra en månadslogg. Det är ungefär som framtidsloggen, men lite mer detaljerad. Steget därefter är att göra en veckologg och/eller daglig logg. Många gör även en s.k habit tracker, där man sätter upp punkter man ska utföra olika ofta... Sedan är det bara att köra. Jag kommer förutom de här loggarna att ha med diverse listor. Som en nedräkning till Gran Canaria, vilka böcker jag vill läsa, vilka filmer jag vill se m.m. När jag kommit igång lite mer med min BuJo kommer jag att visa lite mer ingående.

Det är alltså en planeringskalender, alla att-göra-listor, dagboken, post-it-lappen kombinerat i en. Det finns egentligen inga begränsningar på vad man kan fylla sin BuJo med. Den är din hjälp i vardagen och avlastar din hjärna från att hålla reda på allt.

BuJo:n handlar inte om att få mer gjort, utan att ha ett verktyg till att få gjort saker och jag vet nu vad jag har gjort och inte.

Det är bara att googla på Bullet Journal (Sverige) så hittar du mer info. :-)

Det andra jag ska börja med är "FlyLady". Kort och koncist handlar "FlyLady" om att skaffa rutiner. Jag är vad "FlyLady" kallar för SHE - Sidetracked Home Executive, en människa som impulsivt låter sig föras med av vad som än råkar dyka upp i deras väg. Och, det är SÅ mycket Jenny Karlsson. Jag kan sätta igång och göra en sak, t.ex. rensa papper, men så är det något annat som pockar på min uppmärksamhet, fokuset är borta och jag har svårt att fortsätta med det jag påbörjade, utan jag hoppar på det nya som pockade på min uppmärksamhet. Tills något annat pockar på min uppmärksamhet...

Jag hoppas kunna gå från CHAOS - Can't Have Anyone Over Syndrome, till en mer fridfull tillvaro, där en ringande dörrklocka inte förorsakar en mindre panikattack på grund av röran/stöket.

Ytterligare en sak som FlyLady har insett är att vi slarvmajor ofta är perfektionister. Vi tänker "att det är ju ingen idé att sätta igång att städa, för jag vet ju att jobbet inte kommer bli perfekt...".

FlyLady förordar inte att man ska lägga flera timmar varje dag på att städa, utan att man tar 15 minuter/dag. Typ. Huset delas också in i olika zoner och man fokuserar på en zon i taget. Men, som nybörjare hoppar man inte in i de här zonerna direkt utan man börjar med s.k. Baby Steps. Ett litet steg i taget. Och, man måste inse att det tar tid att få till rutiner och att hemmet är skinande rent igen, detta är ju förstås jobbigt för oss perfektionister, men samtidigt väldigt nyttigt för oss.

Men, att tänka på är att det här systemet är utvecklat i det stora landet i väst. Ja, jag pratar självklart om Amerikat. Det är framför allt anpassat för hemmafruar. Och inte för oss heltidsarbetande människor. En del tips är också VÄLDIGT amerikanska. Jag kommer att komma till det i senare inlägg.

Jag har absolut inga som helst planer på att köra det här fullt ut, allt enligt FlyLadys konster och regler. Men, jag tänker använda det som inspiration och till min grundstädning. Sedan är det ju som med allt annat, det gäller att hitta ett sätt som passar just mig.

Hur som helst, så tänker jag kicka igång med FlyLady som imorgon. Så imorgon är det dags för det första steget av 31 på min väg att ta tillbaka ordningen i min lägenhet.

söndag 9 oktober 2016

Med måtta...

... är inget uttryck som jag är så värst bekant med... Och det är ju också därför som kroppen faktiskt till slut sade ifrån tidigt i våras. Efter att ha jobbat halvtid 12 maj fram till semestern den 22 aug, och sedan 75% 12 sep-30 sep så jobbar jag nu heltid igen. Första veckan gick alldeles ypperligt. Men, redan dag 2 så påpekade jag att jag inte har arbetsuppgifter som täcker en heltid, och att jag gärna får lite mer att göra. Jorå. Dag 2 hände detta. Och självklart så fick jag lite fler arbetsuppgifter!

Men, ni behöver inte vara oroliga, det är inga jättebetungande uppgifter jag fått. Inget betungande alls. Nej, jag kommer att gå mellan kontoret och teatern (3 min promenad kanske), hämta babskvitton, lämna material inför helgen, byta affischer i affischhållarna... Typ sådana arbetsuppgifter. Och, det är ju faktiskt bara skönt att komma ut några minuter mitt på dagen.

Annars så sitter jag nästan all min tid framför datorn på jobbet nu för tiden. Jag lägger upp evenemang som vi säljer biljetter till på hemsidan. Till och med två hemsidor faktiskt. Vi håller just nu på och uppdaterar/uppgraderar vår hemsida på jobbet, vilket innebär att vi för tillfället har två sajter att lägga in material på. Jag gör biljettupplägg, vilket innebär att jag lägger upp nya evenemang på "vår" biljettsajt - jag ser helt enkelt till att vi kan sälja biljetter över disk och telefon, samt online till de evenemang som sker på Konserthuset och Teatern samt ett par externa arenor i kommunen.

Jag tycker de här nya uppgifterna är riktigt roliga, men samtidigt saknar jag ju turistbyråjobbet också. Men, då är det ju tur att jag täcker för lite luncher och så på turistbyrån.

tisdag 4 oktober 2016

Tisdagar

... är inte min favoritdag i veckan. Ack nej. Måndagar har jag inget emot. Allt som oftast så är jag pigg och utvilad efter helgen, men på tisdagen. Tisdagar har jag svårast att ta mig ur sängen på morgonen. Det är liksom andra dagen på veckan som man har klockan på ringning och måste gå upp, men det är långt kvar till helgen...

Men, tisdagen den 4 oktober 2016 var inte en av dessa tisdagar. Visst, jag sov lite halvkass natten till idag, men jag hade ändå inga problem att ta mig ur sängen.

På jobbet fick jag gjort riktigt mycket idag med, och det känns så skönt att kunna jobba i lugn och ro, utan någon direkt stress, och få gjort det som ska bli gjort. Visst det tillkommer alltid något nytt under dagen, så exakt allt blir kanske inte gjort.

Jag gör fortfarande lite fel i biljettsystemet vilket orsakar att jag får lite extrajobb, men å andra sidan så lär jag mig ju hela tiden nya saker! :-)

En anledning till att just denna tisdag inte alls kändes jobbig, var inte att det var kanelbullens dag, nej den är jag inte så nog med, utan att det är IFK Göteborgs födelsedag. Kamratföreningen bildades på Café Olivedal just detta datum 1904!

Idag var det även första tillfället i "fortsättningskursen" på fornminneskursen. Den här terminen fokuserar vi på järnåldern och framför allt yngre järnåldern. Och det är ju trots allt min favorittid vad gäller forntiden...

Nu, ska jag hämta upp lite tvätt från tvättstugan och hänga upp, sedan är det faktiskt snart tack och god natt. Det har ändå varit en lång dag, då jag gick hemifrån 07.05 och kom hem 20.30.

måndag 3 oktober 2016

Så skönt!


Idag började jag återigen jobba heltid. Och som jag har längtat efter denna dag. Det har gått riktigt bra. Inte för att jag misstänkte något annat, men man vet ju aldrig hur kroppen och knoppen reagerar!

Jag har hunnit med otroligt mycket idag, och trots detta har jag kunnat ta det relativt lugnt. Ja, det blev förstås lite svettigt ett tag, då det visade sig att serviceavgifterna inte stämde på biljettsläppet vi hade i morse, och jag var tvungen att logga ut mig från telefonslingan för att åtgärda detta, och min kollega blev helt ensam med telefonkön som bara växte. Klingande Julkort är ett mycket populärt arrangemang och många vill ha biljetter. Även om det gällde fem föreställningar och jag måste ändra varje serviceavgift på fyra ställen i systemet så tog det väl inte mer än 5-6 minuter, men det kändes som en hel evighet! En kund upptäckte dessutom att det inte gick att boka via hemsidan. Innan jag klurade ut detta så fick det bli ett litet telefonsamtal till supporten. Men sedan tog det bara någon minut så var det problemet avhjälpt!

Annars har jag hunnit med att skriva ut fribiljetter till tre evenemang, fixat löneutanordning till guide och en timanställd, uppdaterat hemsidan gällande ett evenemang vi hade släpp på i fredags, fixat biljettfaktura till en kund och så lite annat smått och gott!